Hoewel de geschiedenis van stucwerk terugvoert tot ver voor de jaartelling, dateert het langst bewaard gebleven geornamenteerde stucwerk in een Nederlands woonhuis uit de zestiende eeuw.
Vanaf die periode bepaalt stucwerk in de woonomgeving van beter gesitueerden mede het interieur, dat vooral macht, welstand en ontwikkeling uit moest stralen. In Nederland zijn nog voldoende woonhuizen of bedrijfspanden met dergelijke fraaie decoraties te vinden, en ze zijn - begrijpelijk - erg gewild.
Door maatschappelijke en technologische ontwikkelingen in de afgelopen eeuwen is stucwerk geëvolueerd van louter versiering tot een belangrijk middel voor beïnvloeding van de ruimtelijke vormgeving. Textuur en kleur van een wand kunnen een ruimte optisch vergroten of verkleinen, terwijl de toepassing van stucwerk voldoende mogelijkheden biedt om af te wijken van de traditionele, haakse indeling van uw woning. Ronde 'hoeken' tussen wand en plafond zijn voor Joh. Bekooij stukadoors geen enkel probleem, net zo min als het creëren van gebogen tussenwanden, waarin men bovendien bedrading en leidingen stijlvol kan wegwerken. Hij draait z'n hand echter ook niet om voor restauratie of reproductie van eeuwenoude ornamentiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stucwerk......kostbaar? Stucwerk......meesterwerk Stucwerk......veelzijdig materiaal Stucwerk.......vanouds eigentijds een erkend stukadoor De contact pagina De beginpagina